Praktijknieuws
Nieuwe Aios en stagiaire doktersassistente:
Zoals u weet werken wij mee aan het opleiden van nieuwe huisartsen en doktersassistentes.
Per 15 mei 2024 is Susanne bij ons als stagiaire gekomen. Zij gaat op maandag naar school en op dinsdag, woensdag en vrijdag is ze in de praktijk aanwezig. Susanne werkt onder supervisie van Karin en de huisartsen.
Vanaf 1 maart 2024 krijgen wij een nieuwe Aios, huisarts in opleiding, Tulay Kiliç. Tulay kunt u treffen op het spreekuur. Zij zal onder supervisie van de huisartsen werken.
Publicatie: 25-06-2024
Uw eigen gegevens inzien
U kunt uw medische gegevens, zoals medicatie die u gebruikt of welke aandoeningen u heeft, inzien. Dit kan via ons patiëntenportaal of via een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO).
PGO
Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) biedt toegang tot medische gegevens van verschillende zorgaanbieders, zoals bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Ook kunt u hier zelf gegevens in bijhouden. De PGO is in de vorm van een app op uw telefoon of als website beschikbaar. U heeft DigiD nodig om uw gegevens op te kunnen halen bij de zorgverleners.
Patiëntenportaal
Wij maken gebruik van een patiëntenportaal. Ons patiëntenportaal Uw Zorg Online is gekoppeld aan ons informatiesysteem. Hier vindt u alleen de medische gegevens die wij van u weten. Daarnaast kunt u via ons portaal een vraag stellen/foto’s sturen/herhaalmedicatie aanvragen. Wat goed is om te weten: Dit portaal is ook een PGO, dus u kunt in Uw Zorg Online ook uw dossier van een andere zorgverlener downloaden.
Meer informatie over het inzien van uw gegevens kunt u vinden op de website van Thuisarts.nl.
Publicatiedatum: 27-07-2023
Telefonische bereikbaarheid;
Wij zijn telefonisch niet te bereiken tussen 11.30 en 15.00 uur in verband met andere werkzaamheden van de assistente, u kunt ons dan uitsluitend voor spoedgevallen bereiken.
Tussen 15.00 en 16.30 uur kunt u bellen voor het opvragen van uitslagen en spoed klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag.
Afspraken kunt u maken in de ochtend tussen 8.00-10.00 uur. Tussen 16.30 en 17.00 zijn wij enkel voor spoed te bereiken.
Publicatiedatum: 03-10-2022
Wordt vitamine D vergoed door mijn zorgverzekering?
Per 1 januari 2023 wordt vitamine D niet meer vergoed door uw zorgverzekering. U kunt vitamine D voor een laag bedrag zelf kopen bij de apotheek, supermarkt of drogist.
Middelen met vitamine D niet meer vergoed
U moet middelen met vitamine D vanaf 1 januari 2023 zelf betalen. Dit geldt voor middelen met:
- alle doseringen vitamine D (colecalciferol);
- een combinatie van vitamine D en calcium;
- een combinatie van vitamine D en alendroninezuur;
- calcifediol (Hidroferol®).
Vitamine D-gebruik blijft belangrijk
Als u vitamine D gebruikt, is het belangrijk om dit te blijven doen. Vitamine D zorgt onder meer voor sterke botten, tanden en spieren. Veel mensen maken zelf genoeg vitamine D in hun lichaam aan door de zon. Dit geldt vaak niet voor mensen:
- die ouder dan 50 jaar zijn;
- die zwanger zijn;
- die een donkere huid hebben;
- die niet veel buiten komen.
Ook kinderen onder de 4 jaar maken vaak nog niet genoeg vitamine D aan. Uw Apotheker kan u adviseren over de juiste hoeveelheid vitamine D die u moet gebruiken.
Publicatiedatum 14-03-2022
Eigen gegevens
Gegevens, uitslagen, dossierregels, die u uit het dossier wilt hebben kunnen wij voor u uitprinten, maar in het kader van privacy niet mailen. Deze kunt u ophalen in de praktijk.
Publicatiedatum: 19-10-2021